Cocker Spaniel

Lydighed
Egnet som familiehund
Egnet til jagt
Krav til pelspleje
Intelligens
Størrelse

Denne kompakte lille hund er glad og entusiastisk, og en typisk luftetur vil vise en hund, der følger sine naturlige instinkter og emsigt søger i buske og krat. Racen kræver generelt denne type gåture, fordi Cocker spanielen kræver endnu mere motion end den amerikanske slægtning. Den er også en dygtig svømmer.
Hvis man sammenligner den voksne engelske Cocker spaniel med den, søde, legesyge hvalp, kan den voksne hund synes at have en ganske stædig og viljestærk karakter. Men længe den behandles med den nødvendige respekt, er den hurtig til at lære, og den har en god respons på nænsom, men fast træning.

Den smukke, pjuskede pels har brug for daglig pleje, og de lange hår på de karakteristiske flagrende øre kræver særlig omhyggelig pleje, da de ellers filtre sammen. Også denne hunderace har gavn af regelmæssigt at blive trimmet eller klippet professionelt.

Hvis racen havde et motto, ville det være, at livet skal leves fuldt ud. Egentligt er det vel et værdigt mål, som enhver hundeejer burde være enig i.

Cocker spaniel på jagt

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.2/10 (5 votes cast)
Cocker Spaniel, 9.2 out of 10 based on 5 ratings

Speak Your Mind

*