Engelsk setter

Lydighed
Egnet som familiehund
Egnet til jagt
Krav til pelspleje
Intelligens
Størrelse

Engelske settere har fra naturens hånd fået store portioner elegance og ynde, men som ejer skal man være opmærksom på, at denne hunderace ofte kan have en vild og diktatorisk side. Sådanne egenrådige sider kan dog afhjælpes med den rigtige opdragelse og træning, hvorefter man som ejer har fornøjelsen af en mild, kærlig og behagelig hund.
Selvom det kan være en udfordring at træne engelske settere, er de rare hunde, der gerne vil gøre ejeren tilfreds.
Det ideelle hjem er hos en aktiv familie, der bor i nærheden af områder med masser af plads til gåture uden snor, og da de er udadvendte og glade for at gø, er engelske settere glimrende vagthunde.
Racens hovedattraktion er den silkebløde, luftige pels, men ulempen er, at den tiltrækker mudder og kviste, som skal fjernes. Disse hunde skal børstes og vaskes regelmæssigt, og det kan være noget tidskrævende.
Når de er inden døre, er engelske settere rolige og stille, men når de går tur, bliver de livlige og energiske. De blev oprindeligt avlet til at kunne løse hele dagen, og de er derfor fulde af energi og har brug for lange og regelmæssige motionsture. Du bliver belønnet for dit besvær når du ser din smukke engelske setter løbe i fuld fart

Engelsk setter tager stand

Maksimum jagthund, absolut i særklasse

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/10 (2 votes cast)
Engelsk setter, 6.0 out of 10 based on 2 ratings

Speak Your Mind

*