Pointer

Lydighed
Egnet som familiehund
Egnet til jagt
Krav til pelspleje
Intelligens
Størrelse

Pointeren er en ekstremt klog hund med en udtømmelig energi og udholdenhed. Den har derfor brug for regelmæssige lange gåture, og den skal hele tiden stimuleres. Det første er naturligvis ejerens ansvar, men denne hund skal nok selv finde sine udfordringer, når den følger en fært.

En Pointer har en god hørelse og en skarp lugtesans, og er i reglen en intelligent og kvik hund. Pointeren er atletisk og let og den bevarer altid sin flotte værdighed, selv når den løber i fald galop. Hvis ikke den stimuleres rigeligt, vil den dog meget hurtigt begynde at kede sig, hvilket betyder at den kan blive destruktiv.

Den nært beslægtede korthårede hønsehund og ruhåret hønsehund er mindre og en smule mere medgørlige, særlig den korthårede variant. Begge disse har samme behov for motion som Pointeren. Pointeren er også kendt for sin charmerende holdning med snuden. Pelsen er let at vedligeholde, og Pointeren når som regel at blive ganske gammel. Den vil helst live sit lange liv sammen med en aktiv og social familie i et hjem med god plads.

Pointer

Pointer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
Pointer, 9.0 out of 10 based on 1 rating

Comments

  1. Har selv haft en Pointer en gang, og kan skrive under på de er meget intelligente.

Speak Your Mind

*